petak, 13. travnja 2012.

koliko je mladima teško doći do posla a lako ostati bez njega


VIDEO Mlada Hrvatica Hana Kolić na YouTubeu objasnila cijelom svijetu koliko je mladima teško doći do posla u Hrvatskoj

  • YouTube
Objavljeno: prije 26 min
 
 
 
Hana priča kako je očekivala brzo naći posao nakon završetka studija, no da se to nije desilo. Provela je godinu dana stažirajući po raznim organizacijama, ponekad je i volontirala
ZAGREB - Međunarodna Organizacija Rada (ILO), specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda koja promovira socijalnu pravdu i međunarodno priznata ljudska i radnička prava, pokrenula je natječaj za video-uratke mladih od 18 do 29 godina u kojima pokazuju kako globalna kriza utječe na njihove živote.
Na natječaj se prijavila i Hrvatica Hana Kolić, 27-godišnjakinja koja je završila Ekonomski fakultet u Zagrebu, a magistrirala međunarodni razvoj i menadžment u Švedskoj.
Hana priča kako je očekivala brzo naći posao nakon završetka studija, no da se to nije desilo. Provela je godinu dana stažirajući po raznim organizacijama, ponekad je i volontirala.
Dok je bezuspješno tražila posao, prvo je počela preispitivati samu sebe, svoje vještine i kvalifikacije, osjećala se bijesno i frustrirano i izgubljeno.
Postoji začarani krug u zapošljavanju mladih, u kojemu svi poslodavci traže radnike s iskustvom, no nitko se ne može zaposliti i steči iskustvo.
Problem je, na kraju, kaže Hana, u samoj državi i njenoj ekonomskoj strukturi . Glavni problem je nedostatak radnih mjesta, te odgovornost leži na kompletnom sustavu.Ja bi samo nadodala kako su svi ti mladi ljudi nalaze na kraju tunela bez svjetlosti  gdje ih čeka masa isto tako malo starijih sa fakultetom ili bez njega u redu očaja jer su do učer se dokazivali svojim radom i predanošću a naši vladajući su brali vrhnje i u svoje torbe krali. Pa se kao majka jednog do jučer perspektivnog mladog školovanog i diplomiranod inžinjera sa magisterijem koji je odvajajući od sebe i svoje obitelji se školovao danas u redu očajnika jer su sve prodali  ,mi koji smo godinama radili i gradili  odvajavši od svojih usta konkretno HT KOJI DANAS NE CIJENI TRUD NITI ULOŽENO, SVE SU PRODALI I LJUDE NA ŠTAP POTJERALI, MOŽDA SAM SEBIČNA KAD KAŽEM PA RADI SE O MOJEM DJETETU  ALI SVAKOG SVOJE MESO BOLI .  DOKLE TAKO GOSPODO IZ SVIH STRUKTURA koji ste ovu napaćenu zemlju učinili takvom kakva je zar se smijete pogledati u ogledalo jer i danas još kradete  ,ali znajte ima jedno oko koje vas gleda ali vi ste svi beskrupolozni i mislite da ste neuništivi.....

Nema komentara:

Objavi komentar