subota, 14. travnja 2012.

ASSANGE POĆINJE VODITI VLASTITU EMISIJU


'WIKILEAKS TV'

Assange počinje voditi vlastitu TV emisiju: Popis gostiju je TAJNA, a prvi intervju će biti kontroverzan

  • Julian Assange
    Kirsty Wigglesworth/AP
Autor:  Hina
Objavljeno: prije 16 h i 51 min
 
 
 
Assange je u Englekoj u kućnom pritvoru i bori se protiv izručenja Švedskoj u kojoj ga traže radi ispitivanja zbog navodnog seksualnog nasilja
MOSKVA - Utemeljitelj Wikileaksa Julian Assange od utorka će voditi vlastitu televizijsku emisiju na mreži Russia Today, ali popis gostiju još je tajan, objavila je ta televizija na engleskom jeziku koju financira Kremlj.
Assange je u Englekoj u kućnom pritvoru i bori se protiv izručenja Švedskoj u kojoj ga traže radi ispitivanja zbog navodnog seksualnog nasilja.U Engleskoj je snimio i svoj talk-show The World Tomorrow.
Russia Today (RT) objavila je priopćenje o tome kako popis gostiju neće unaprijed obznaniti, ali i da će prvi intervju biti kontroverzan. "Ne želimo smanjiti napetost otkrivanjem imena prvoga gosta", rekla je glavna urednica RT-a MargaritaSimonjan. "Nimalo ne sumnjam da će baš taj gost i taj intervju dovesti do zahtjeva za naše gašenje, osobito od nekih jastreba s malo poštovanja slobode govora", dodala je.

Google oglasi

Australac Assange priopćio je da će razgovarati  s ljudima "koji inače ne bi dobili priliku da govore na televiziji. Treba reći da većinu onoga što su meni rekli oni ne bi mogli reći na najvećim televizijskim mrežama".
Kritičari televiziju RT smatraju velikim pokušajem Kremlja da popravi imidž. Mogućnost gledanja RT-a ima oko 430 milijuna ljudi, a postoji i online stream. Assangeova emisija emitirat će se istovremeno iz Moskve i Washingtona, na engleskom, arapskom i španjolskom.

Nema komentara:

Objavi komentar